Consiliul Național al Tinerilor din România – ediția a II-a

Consiliul Naţional al Tinerilor din România este un proiect care işi doreşte să aducă pe agenda publică in atentia instituţiilor statului, ONG-urilor, patronatelor, sindicatelor viziunea tinerilor cu privire la Legea Tinerilor, tratând fiecare domeniu important din cadrul acestui act legislativ. A doua ediție a acestui proiect își va desfășura lucrarile în București, în perioada 10 – 13 septembrie 2015. Proiectul este organizat de Forumul Tinerilor din România, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și cu sprijinul Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

În cadrul lucrarilor vor participa 250 de tineri, din toata țara, care pe parcursul celor trei zile vor fi angrenați într-o serie de paneluri de discuție organizate pe 5 teme: munca și antreprenoriat, participare și voluntariat, sanatate, sport și recreere, cultura și educație, incluziunea socială a grupurilor defavorizate. După cele 2 zile de discuții, din cadrul fiecărui panel va fi extrasă o serie de recomandări care vor fi discutate în cadrul conferinţei plenare din data de 12 septembrie 2015, împreună cu persoanele publice, lectori invitați la acest eveniment. La final, adunarea plenară va adopta o rezoluţie in 10 puncte, acestea vor fi ulterior diseminate în randul grupului ţintă şi al entităţilor interesate.

consiliul_tinerilor

Ca unul dintre cei mai importanți promotori ai proiectelor pentru tineri, Fundația Dan Voiculescu, recunoaște utilitatea implicării acestora în viața publică și sprijină acest proiect național.  Fundația va organiza în cadrul panelurilor de discuție, un workshop, susținut de jurnalistul Adrian Manuțiu, realizatorul emisiunii Income Magazine, care va avea ca temă importanța culturii antreprenoriale/antreprenoriatului pentru tineri și în cadrul caruia va fi anunțat proiectul “Bucuria de fi propriul tău stăpân”.

“Bucuria de fi propriul tău stăpân” este un proiect care are drept scop susținerea antreprenoriatului în rândul tinerilor și care se va desfăsura sub forma unui concurs de eseuri privind experiența/viziunea proprie sau a mentorilor, despre reușita în domeniul antreprenoriatului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *